memory
Internet of Things

Arduino

Arduino është një platformë open sources që përdoret për ndërtimin e projekteve elektronike. Arduino përbëhet nga një bord qarkor i programueshëm fizik (shpesh i referuar si një mikrokontrollues) dhe një copë software, ose IDE (Integrated Development EnvironmentArduino) që shkon në kompjuterin tuaj, që përdoret për të shkruar dhe ngarkuar kodin e kompjuterit në bordin fizik.

Platforma Arduino është bërë mjaft e popullarizuar me njerëz që sapo kanë filluar me elektronikë dhe për arsye të mira.
Ndryshe nga shumica e bordeve të programimit të programueshëm të mëparshëm, Arduino nuk ka nevojë për një pjesë të veçantë të harduerit (të quajtur programues) për të ngarkuar kodin e ri në bord, thjesht mund të përdorni një kabllo USB.
Përveç kësaj, ID-ja e Arduino përdor një version të thjeshtuar të C++, duke e bërë më të lehtë për të mësuar në program.
Së fundi, Arduino siguron një faktor të formës standarde që thyen funksionet e mikrokontrolluesit në një paketë më të aksesueshme.

Programi i Arduino-s


keyboard_arrow_up
info
Regjistrohuni tek Newsletters-i jonë për kurse, oferta ose seminare të reja
mail_outline